Rundstickor bäst i test – 3 Bästa rundstickorna!

När du ska sticka är rundstickor det bästa alternativet, framför allt när det kommer till de större projekten. Vi utforskar de 3 bästa rundstickorna och jämför alternativens användarvänlighet, material och prisvärdhet. Dessutom utser vi en variant till rundstickor bäst i test – det är toppvalet just nu.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för Hobby365.se

Rundstickor bäst i test

Bästa rundstickor i rostfritt stål: N054 Set (11st)

N054 rundstickor i rostfritt stål
Robusta
Sköna att hålla i
Håller spänsten
Maskorna glider bra
Passar inte mindre projekt

N054 rundstickorna är en definitiv bästsäljare på marknaden. Dess mest anmärkningsvärda egenskap är materialet. N054 stickorna är nämligen tillverkade i rostfritt stål, vilket gör de både hållbara och robusta. Stålet behåller dessutom sin spänst över tid, vilket vi på Hobbyparadiset ser som ett stort plus!

Användarvänlighet är ett annat höjdpunkt för dessa stickor. De är mycket behagliga att hålla i, ingen handkramp under de större projekten. Dessutom glider maskorna utan problem, vilket gör stickandet ännu smidigare.

Dessa lämpar sig dock inte alls för de mindre projekten eftersom de är 80 cm långa, det blir alldeles för knepigt för vantarna eller raggsockorna.

Bästa rundstickor i bambu: N048

Rundstickor i bambu
Maskorna glider lätt
Bra längd
Fin bambu
Polerad yta
Mindre slitstarka än stål och plast

Rundstickor i bambu är ett underbart set som fått bra recensioner på Hobby365.se. Ett snittbetyg på 3,75/5 och recensenter nämner att de är av god kvalitet.

Sitckorna är tillverkade i den finaste bambun, vilket ger dem en naturlig känsla och smidigt glid. Vi på HobbyParadiset.se ger de eloge för att de är så bekväma att hålla i, även under längre sessioner.

Bambuns yta är polerad till en blank finish vilket gör att maskorna lätt glider över stickorna. Detta stickset är verkligen ett nöje att jobba med!

Setet kommer med stickor i storlekar från 2.0 till 10.0 mm, vilket gör det enkelt att anpassa efter projekt. De är 60 cm långa och kan därför även lämpa sig för de mindre projekten (trots att de är så stora).

Bästa rundstickor i plast: N101 Set

Rundstickor i plast
Väska för att hålla reda på allt
Många kabellängder och storlekar
Glider smidigt
Prisvärt!
Plast

Detta är de mest mångsidiga rundstickorna enligt oss på HobbyParadiset. Det är ett set som man byter ut kablarna och stickorna, vilket gör att de kan användas både för de mindre, och de större projekten utan problem!

Kabellängder15, 24, 30, 38, 42.5, 50 (cm)
Storlekar3.75, 4.0, 4.5, 5.0, 5.5, 6.0, 6.5-8.0, 9.0, 10.0 (mm)

I recensioner på Hobby365 får de höga poäng för dess behagliga känsla. Stickornas blankpolerade yta är mycket uppskattad eftersom den ger maskorna möjlighet att glida smidigt över stickorna.

En stor fördel med setet är förstås det generösa urvalet av storlekar. Med allt från 3.75mm upp till 10.0mm har vi i olika stickprojekt hittat att setets mångsidighet verkligen är användbart. Dessutom inkluderar setet sex olika kablar vilket även de är i olika längder.

Trots de många fördelarna, finns det en nackdel – materialet. Plaststickor tenderar att vara mindre bra i längden. De kan böjas och slits definitivt ut snabbare än andra material.

Det faktum att settet kommer i en liten väska gör det bara ännu mer prisvärt – en stor tumme upp från oss på Hobbyparadiset!

Bästa rundstickorna

Hur väljer man de bästa rundstickorna?

Att välja de bästa rundstickorna kan vara svårt, med tanke på den stora variationen som finns där ute. Nedan är en lista på de viktigaste kriterierna när man väljer rundstickor, dessa inkluderar användarvänlighet, om de passar projektet, stickornas material, och hur sköna de är att använda.

  • Användarvänlighet: stickor som är lätta att jobba med gör inte bara att det går snabbare – det blir roligare också! Det allra viktigaste här är hur smidigt rundstickorna glider genom garnet och att de klarar av just den teknik du använder dig av.
  • Om de passar projektet: stickornas storlek och längd ska vara lämpade för det projektet du tänkt sticka. Små stickor är bäst för detaljrikt stickande som sockor eller vantar, medan större stickor är bättre för större projekt som filtar eller tröjor.
  • Stickornas material: om du föredrar snabb stickning är metallstickor att föredra. Å andra sidan är trästickor mjukare att hålla i och passar bättre för långsamt stickande.
  • Hur sköna de är att använda: slitstyrkan, stretchigheten och vikten av stickorna spelar stor roll i hur sköna de är att använda under längre sessioner. Stickor som är lätta kommer varken trötta ut fingrarna eller händerna.
Rundstickor test

Hur gjorde vi vårt rundstickor test?

För att utföra vårt rundstickor test behövde vi först och främst leta fram lite passande modeller. Här valde vi ut en i vardera material, plast, trä och metall. Vi tittade sedan på rundstickornas kundrecensioner och produktbeskrivningar. Utifrån det vi läst satte vi sedan ihop våra egna recensioner om produkterna.

Källor