Limknekt bäst i test – läs innan ditt köp!

Är du på jakt efter limknekt bäst i test? Då har du hittat rätt! Vi har tagit del och jämfört en hel del olika limknektar, för att hitta den bästa och mest prisvärda limknekten. Vi har även svarat på vanliga frågor om limknektar.

Limknekt eller kanske mer känd som tving är ett vanligt redskap när det kommer till snickeri. Limknekten används framförallt för att pressa samman och hålla fast material tätt emot varandra vid limmning och fixering. Limknekt är ett idealiskt verktyg för att limma eller hålla fast en eller flera träbitar samtidigt för att säkerställa en stark och hållbar fog. Limknekter finns i olika storlekar och former och kan vara tillverkade av olika material såsom trä, metall eller plast.

Limknekten är ett otroligt populärt verktyg inom snickeri och träbearbetning och används för att skapa starka och hållbara limfogar, särskilt vid tillverkning av möbler, dörrar, fönster och andra träkonstruktioner.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för pricerunner.se

Limknekt bäst i test

1. TVING viking

2. Stanley

3. Irwin Quick Grip 

Prisklass: Premium

Prisklass: Medel

Prisklass: Billig

TVING viking limknekt – bäst i test!

Stark enhands limknekt

Först ut hittar vi den här grymma och proffsiga limknekten ifrån Viking. Det här är en lite dyrare variant men man får verkligen vad man betalar för när man köper denna limknekten.

Viking Arm är en kraftfull limknekt med enhandsgrepp, som gör det möjligt att lyfta upp till 150 kg och en längd upp till 21,5 cm. Det är den perfekta hjälpande handen vid montering av dörrar, fönster, skåp, kylskåp, reglar, balkar, golv och väggar, med millimeterprecision.

Med Viking får du kraftfull limknekt med millimeterprecision för att ge dig det bästa resultatet på dina projekt. Viking är en mångsidig limknekt som passar perfekt för en rad olika arbeten.

Stanley 1-83-069

Stabil bords limknekt

Andra platsen tas hem utav den här limknekten ifrån Stanley. Den här limknekten skruvas fast i arbetsbänken. Stanley 1-83-069 har en integrerad skruvklämma som ger stadigt fäste på de flesta arbetsytor, vilket bidrar till en grym stabilitet när du arbetar med den. Dessutom har den löstagbara backar på käftarna som skyddar ytorna mot repor och andra skador.

Stanley 1-83-069 är av metall vilket garanterar hållbarhet och långvarig användning. Den 360-graders roterande kullleden med en låsanordning bidrar till extra flexibilitet i ditt arbete.

Vi rekommenderar den här till dig som söker en limknekt med bra hållbarhet och stabilitet.

Irwin Quick Grip Medium-Duty

prisvärd enhands limknekt

På en tredje plats hittar vi den här limknekten ifrån Irwin. Quick Grip Medium Duty är tillverkad av glasfiberarmerad nylon, ett starkt och lätt material. Den här limknekten har en unik funktion där den kan snabbt och enkelt omvandlas till en spridare med ett enkelt fingertryck, utan användning av andra verktyg. Tack vare de vridbara käftarna ger den en jämnare fördelning av trycket och kan även användas på ojämna ytor.

Det här är en perfekt lösning för alla dina trä projekt som kräver precision och fasthållning.

Vanliga frågor

Hur mycket kostar en limknekt?

En limknekt kostar vanligtvis mellan 200 och 900kr. Priset varierar beroende på kvalité och märke.

Vad är en limknekt och hur används den?

En limknekt är ett verktyg som används inom snickeri för att hålla ihop trädelar vid limmning. Limknektar består vanligtvis utav två kraftiga spännarmar som går att justera i höjd och bredd, och en eller flera tryckplattor som kan justeras i vinkel. Vid använding av limknekt applicerar man först lim på ytan av trädelarna som ska fästas ihop. Sedan placerar man träbitarna mot tryckplattorna och spänner fast med spännarmarna. När träbitarna sitter stabilt emot varann väntar man på att limmet torkar, sen är det bara att lossa på armarna.

Bästa limknekten

Hur hittar man den bästa limknekten

Kvalitet

  • En högkvalitativ limknekt bör vara tillverkad av robusta material, ha en stark och pålitlig spänning. Se till att välja en limknekt som är tillverkad av högkvalitativa material för att undvika att den släpper eller går sönder under användning.

Storlek och form

  • När du väljer limknekt är det viktigt att tänka på vad du ska använda den till. Kanske passar det bättre med en limknekt som sitter fast i bordet eller behöver du en limknekt som du håller i handen. Det finns massa olika varianter att välja mellan.
  • Tänk på storleken och kapaciteten du behöver för ditt projekt. Om du arbetar med stora material kommer du att behöva en större limknekt. Eller kanske till och med flera limknektar.

Se här hur du gör en limfog med olika träslag

Hur gjorde vi vårt test av limknekt?

För att göra det här testet av limknektar behövde vi först ta reda på vad som egentligen avgör en bra limknekt och vad man bör tänka på när man köper en limknekt. Genom vår granskning av limknekt kunde vi skapa oss en lista med viktiga kriterier för en bra limknekt.

Limknekt test

Vi började med att ta reda på vad andra hantverkare använder för limknekt. Vi jämförde både vad “hobbyisterna” använder men även vad “proffsen” använder för limknekt. Efter detta valde vi ut ett dussin olika limknektar som vi sedan jämförde mot varandra med hjälp av våra kriterier. Några av dessa kriterier var greppkraften, hur justerbar limknekten är och användarvänlighet. Vi skrev upp plus och minus med produkterna och valde sedan ut 3 vinnare som vi tycker är värda att slänga ett extra öga på. Vi rangordnade till sist produkterna 1-3.

Källor