Coverlock bäst i test – hitta bästa covermaskinen!

Är du på jakt efter coverlock bäst i test? Då har du hittat till rätt ställe! Vi har jämfört en hel del olika covermaskiner för att hitta den bästa. Vi hjälper dig att hitta den bästa coverlock maskinen för dig och dina behov.

Coversöm är en teknik som främst används för att fålla och sy dekorsömmar till kläder eller dukar till exempel. Om du kollar på din t-shirt så har den förmodligen en coversöm. Med en covermaskin får du snygga och professionella sömmar som är slitstarka och tåliga. Det är därför den här typen av söm är den vanligaste när det kommer till kläder. Coversömmar används ofta på fållar, ärmar och halsringarna på t-shirts och sweatshirts. Läs vidare för att se vilken covermaskin som passar just dig!

Vi har även gjort en recension på vanliga symaskiner.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för pricerunner.se

Coverlock bäst i test

1. Janome CoverPro 2000CPX

2. Brother CV3440 Coverstitch

3. Singer 14T970 Coverstitch

Prisklass: Premium

Prisklass: Medel

Prisklass: Billig

Janome CoverPro 2000CPX

En covermaskin med jämna stygn

På en första plats har vi valt ut den här grymma covermaskinen ifrån Janome. Den här maskinen är till dig som vill få hela paketet. CoverPro 2000CPX erbjuder en fantastisk sy upplevelse utan krångel. Den här symaskinen har en stor arbetsyta som gör det möjligt att sy cover sömmar långt in på det du jobbar med.

Den här maskinen kommer packad med en hel mängd olika funktioner. Såsom tvillingsöm på 6 och 3 mm och en enhands trådavskärare vilket gör det möjligt att enkelt skära av tråden med en enkel rörelse. En annan sak som gör CoverPro 2000CPX unik är covermaskinens flexibla justeringsmönster för styngdlängd, som är på 1mm-4mm.

Det här är en covermaskin i hög kvalité och ger dig ett fantastiskt resultat med jämna och hållbara sömmar. Vi rekommenderar den här maskinen till dig som vill få ett oslagbart resultat.

Brother CV3440 Coverstitch

En coverlock maskin med 4 trådar

På en andra plats hamnar den här super maskinen ifrån Brother. Den här maskinen är passar perfekt till att sy dekorativa och konstruktiva applikationer. Den här maskinen kan sy alla typer av tyg.

Brother CV3440 erbjuder professionella kedjestygn och dekorativa sömmar med lätthet. Du kan välja att sy med 2, 3 eller 4 trådar. Brother CV3440 ger dig möjligheten att variera mellan smal, bred eller tretrådig coversöm.

Maskinen är lätt att hantera och har ett användarvänligt trädningssystem. Därför rekommenderar vi den här till dig som vill lära dig att sy mer en covermaskin.

Singer 14T970 Coverstitch

En covermaskin med 4 trådar

Tredje platsen hämtas hem utav den här fina covermaskinen ifrån det välkända namnet Singer. Den här maskinen erbjuder 4 sömmar smal, bred, trillingtäcksöm och dubbel kedjesöm. Med den här maskinen är det du som har kontrollen tack vare den grymma pressarfoten som medföljer.

Singer 14T970 har en differentialmatning på 2, 3 och 4 trådar. En smidig funktion med den här maskinen är att trådspänningen kan frigöras vilket gör det lätt att dra i trådarna när pressarfoten är i upphöjt läge.

Med den här maskinen får du ett professionellt resultat. Vi rekommenderar den här till dig som letar efter en lite billigare covermaskin som ändå håller måttet och har en bra kvalité.

Vanliga frågor

Hur syr man ett snyggt ärmslut?

Det finns massa olika tekniker att använda sig utav. Kolla på den här videon för att se hur Christina syr sina ärmslut på ett väldigt elegant sätt. Läs mer av Christinas sytips.

Hur mycket kostar coverlock

En coverlock maskin kostar vanligtvis mellan 5000 och 8000kr. Sen finns det de coverlock maskiner som kan kosta upp emot 10-15 000 men de brukar oftast vara för mer avancerade tekniker.

Vad ska man tänka på när man syr med coverlock?

När du syr med coverlock är det viktigt att ta hänsyn till saker såsom nål och tråd val, spänningen i tråden och stygnlängden men även sömsmån. Genom att anpassa dessa detaljer till ditt projekt kan du förvänta dig ett magiskt resultat.

Vad är skillnaden på coversöm och täcksöm?

Coversöm och täcksöm är samma sak, så när du hör någon prata om täcksöm så är det samma sak som en coversöm.

Bästa covermaskinen

Hur hittar man den bästa covermaskinen?

Sömmar

  • Du vill hitta en covermaskin som syr bra och snygga sömmar som håller vardagligt slit och som ser bra ut. Det är inte så snyggt när sömmen är ojämn till exempel.

Användarvänlighet

  • Vissa coverlock maskiner kan vara så komplicerade så att man inte förstår hur man använder den. Därför kan det vara bra att hitta en lite enklare variant om du inte har någon tidigare erfarenhet.
Coverlock test

Hur gjorde vi vårt coverlock test?

För att vi skulle kunna göra det här testet av covermaskiner så behövde vi först ta reda på vad som egentligen avgör en bra coverlock maskin. Vi började med att kolla på vilka coverlock maskiner som är populärast för att få en bild av vad folk söker i en coverlock maskin och vilka funktioner en maskin bör ha. Efter det så jämförde vi “proffs” mot “hobby” covermaskinerna för att se skillnaden på de maskiner som proffsen använder mot vad hobbyisterna använder.

Vi kunde med den här informationen skapa en lista med kriterier och jämföra olika produkter mot denna lista. När vi hade jämfört produkterna kunde vi kolla på “plus” och “minus” och kunde sedan välja ut 3 produkter och rangordna dem 1-3.

Källor