Håltång bäst i test – hitta bästa håltången!

Letar du efter håltång bäst i test? Då har du kommit till rätt ställe! Vi har jämfört en hel del tänger för att ta reda på vilken som egentligen är den bästa håltången. Vi har valt ut tre modeller, och även svarat på vanliga frågor som förekommer.

Håltången används främst för att göra hål i olika material till exempel läder eller tyg. Den består oftast utav två delar, en bas som materialet trycks emot och en hålslagnings-mekanism. Hålslagnings-mekanismen är en cylinder formad vass tagg som har i uppgift att skära igenom det material som du använder. Har du till exempel ett bälte som är för stort, då kan du med hjälp av en håltång göra ett till hål i bältet för att få det tightare.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för rito.se och skapamer.se

Håltång bäst i test

1. Håltång Multi 22cm

2. Diverse Håltång

3. Prym Håltång

Prisklass: Premium

Prisklass: Medel

Prisklass: Bilig

Håltång Multi (22cm)

En 22cm lång håltång i metall

På en första plats hittar vi den här håltången ifrån det välkända namnet Diverse. Den här håltången erbjuder precision och skärpa, den skär rakt igenom materialet du jobbar med och lämnar inga spår.

Håltång Multi är gjord i metall och kommer med 6 olika storlekar mellan 2,4 och 5 mm. Den har ett bekvämt grepp och lätt att pressa med. Modellen passar bra att använda till material så som läder, plast och papper.

Den här rekommenderar vi till dig som vill ha hög kvalité på dina redskap och full kontroll vid användning.

Last updated: 2024-09-17 08:08:18

Diverse Håltång

En håltång utan roterande spikar

På andra platsen kommer den här håltången som också är ifrån Diverse. Den här håltången är av hög kvalité och kommer faktiskt bara i en storlek som är 1,5mm. Men kvalitén på den här håltången lever upp till priset.

Med en sylvass hålpipa på 1,5 mm får du raka skärningar och den lämnar inga fula kanter. Håltångens grymma kvalité gör att den klarar av material såsom lättare metall, läder, plast och papper.

Den här håltången är ett bra alternativ till små pyssel, såsom hål för tråd eller knappar. Men även till dig som jobbar med smycken.

Prym håltång

En håltång i ett paket tillverkad av Prym

Sist på listan hittar vi den här håltången från Prym. Den här håltången är gjord av metall och har ett handtag av plast för ett bättre grepp. Handtaget är fjäderbelastade vilket gör det lättare för dig att göra hål i materialet. Den här håltången har även en låsspärr vilket kan vara en skön säkerhetsåtgärd.

Pryms håltång erbjuder 6 olika storlekar på hålpipor 2,5 – 5 mm vilket ger dig ett brett arbetsområde. Vi rekommenderar den här håltången till dig som jobbar med läder eller tyg och behöver flera olika storlekar på hål.

Sorry, no prices available at this time.

Vanliga frågor

Vad används en håltång till?

En håltång kan användas till massor av hobbyprojekt, men som många säkert känner till används den ofta för att göra hål i kläder. Titta exempelvis på den här guiden för en bättre överblick!

Hur mycket kostar en håltång?

En håltång kan kosta allt mellan 250 och 1000kr. Beroende på vad det är för variant och kvalité.

Vad finns det för olika håltänger?

Håltänger kommer oftast i den revolver liknande varianten som vanligtvis har 6 stycken olika storlekar på hålpipor och är ett bra alternativ till de mesta arbeten.
Sen finns det även de håltänger som bara har en hålpipa. Dessa används oftast för mer specifika syften.

Bästa håltången

Hur hittar man den bästa håltången?

Kvalité

  • Materialet på håltången har stor betydelse för hur hårt den orkar pressa. Är den till exempel gjord på billigare plast kanske det inte passar så jätte bra att använda den till tjockt läder eller hård plast. Då är det bättre att köpa en som är gjord av metall. Dessa brukar ha en betydligt bättre kvalité och livslängd.

Storlek

  • Storleken på håltången och på hålpipan spelar stor roll i slutresultatet. Du behöver en storlek som passar det du ska göra. Till exempel om du ska göra hål för ett sko snöre, då behöver du såklart en hålpipa som passar den storleken.
Håltång test

Hur gjorde vi vårt håltångs test?

För att kunna genomföra det här testet av håltänger så var det en del saker som vi behövde ta reda på vad som avgör en bra håltång.

Vi kollade noga på kvalitén på håltängerna, vilket material de är gjorda av och hållbarheten. Det är viktigt att håltången är tillräckligt stark för att göra hål i det som du pysslar med. Det kan vara alltifrån ett bälte till en bunt med papper. Vi kollade på kunderecensioner för att få en bild av vad den “vanliga” användaren tycker och tänker om produkten. Vi läste även vad “proffsen” hade och säga. Vi jämförde skillnaden på proffs produkterna och hobby produkterna för att få en uppfattning om vad som avgör en bra håltång. Nu hade vi vad vi behövde för göra en lista med kriterier som vi sedan använde för att jämföra en hel del produkter med.

På så sätt kunde vi göra den här listan för håltång bäst i test, för att hitta den bästa håltången. Sedan även rangordna håltängerna från bäst till sämst.

Källor