Skisspennor bäst i test – 3 bästa skisspennorna!

Uppdaterad av: Wilma Oscarsson, 2024-02-20

Skisspennan är ett konstredskap som används av nästan alla konstnärer över hela världen. De används för att skapa en mjuk skiss på hur det slutliga konstverket ska se ut. Men hur vet man vilka skisspennor man ska välja? I den här artikeln visar vi marknadens 3 bästa skisspennor och jämför deras byggkvalitet, pris, samt tillbehör. Vi visar också vilka skisspennor som är bäst i test.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar

Skisspennor bäst i test

Bäst i test: Nassau skiss set

Nassau skisspennor
Prisvärt
Högkvalitativt trä
Hög variation hårdhetsgrader (4H, 2H, HB, B, 2B, 4B)
Uddarna lite korta

Last updated: 2024-09-19 12:28:04

Nassau’s skiss-set kommer i plåtask och inkluderar 6 riktigt högkvalitativa skisspennor. På grund av priset och den breda variationen hårdhetsgrader i settet utnämner vi det nu till skisspennor bäst i test.

I plåtlådan hittas 6 blyertspennor (4H, 2H, HB, B, 2B, 4B) som alla känns högkvalitativa. Högst upp hittas även en pennvässare i metall. Det enda vi inte gillar är att pennvässaren gör uddarna lite för korta, vi föredrar de där långa och spetsiga.

Pennorna i sig kan verkligen skapa dimension i skisserna och med de är det lätt att skapa både mjuka och hårda sketcher.

Priset är en av de egenskaper som får oss att lyfta på ögonbrynen, i skrivande stund kostade lådan endast 49 kr! Det är under 10 kr per penna, och då får man de fint förpackade också. Ett riktigt pangpris!

Bästa skisspennorna i flera färger: Winsor & Newton 6 pack

Winsor & Newton skisspennor
Inte bara svarta nyanser
Plåtask
Högkvalitativt trä
Slitstark udd
Ingen pennvässare

Last updated: 2024-09-19 12:28:05

De bästa skisspennorna i flera färger är det här settet med 6 delar från välkända Winsor & Newton. Deras skisspennor har en slitstark udd som är lätt att vässa. Setet inkluderar kolpennor, sepia och blyertspennor i hårdheterna 4B och 8B. Det täcker verkligen alla behov, och vi gillar verkligen additionen av en rödbrun nyans.

Byggkvaliteten på pennorna i sig är det som urskiljer Winsor & Newton’s skisspennor mest. De är tillverkade i hållbart odlad cederträ och är därför något böjböra.

Det kommer förpackat i en plåtlåda och variationen i setet är det som verkligen säljer in det till oss. Med dessa pennor kan man skapa riktig dynamik och djup i verken.

Bästa storpack: Cretacolor “Black & White” set

Cretacolor tecknarset
Flera hårdheter
Komplett set med 25 delar (pastellkritor, kritpennor, ritkol, skisspenor, kolpennor, ritkål, vässare och knådgummi)
Prisvärt
Metalletui
Inte så många skisspennor

Last updated: 2024-09-19 12:28:06

Det bästa storpacket är Cretacolor’s “Black & White” tecknarset med 25 delar! I den smidiga plåtlådan hittas pastellkritor, kritpennor, ritkol, skisspennor, kolpennor, ritkol, vässare och knådgummi. Detta är verkligen den kompletta satsen för skissaren och man får till helt fantastiska teckningar med det.

Skisspennorna kommer i olika hårdheter, både medium och extra mjuk. Resterande pennor kommer även de i mjukt, medium och hårt utförande. Det gör att man får till flera dimensioner i teckningarna.

Det som gör att vi på HobbyParadiset gillar Cretacolor’s “Black & White” är dock prisvärdheten! I skrivande stund kostade settet om 25 delar endast 539 kr vilket vi ser som otroligt prisvärt!

Bästa skisspennorna

Hur väljer man de bästa skisspennorna?

Att hitta den bästa skisspennan är svårt eftersom alla är utformade på samma sätt, hur ska man då veta vilken som är bäst? Nedan är en lista över kriterier som är extra viktiga när man väljer skisspennor, dessa inkluderar färgkvalitet, bra material, hårdhetsgrader och extra tillbehör.

  • Färgkvalitet. Det absolut viktigaste är att färgen i pennan är av hög kvalitet. Den ska ge den där skrapiga färgen på pappret och inte behöva vässas allt för ofta.
  • Bra material. Pennan i sig ska vara byggd av bra material. Detta ser man lättast genom att ta lite på pennan, ofta har de högkvalitativa pennorna en matt finish som känns lyxig i handen.
  • Hårdhetsgrader. Om du köper ett set av skisspennor är det viktigt att det innehåller pennor med de hårdhetsgrader du vill ha. Läs mer om hårdhetsgrader här!
  • Extra tillbehör. Om du köper ett skiss-set är det viktigt att tillverkaren även inkluderat andra tillbehör i förpackningen. Detta kan vara en plåtask, pennvässare, sudd och ritkol.

Vad är en skisspenna?

En skisspenna är ett konstredskap designat specifikt för att skissa, ofta med en mjukare grafit som ger olika toner av grått och är lätt att sudda ut.

Vad är skillnaden mellan en skisspenna och en vanlig blyertspenna?

Skillnaden mellan en skisspenna och en vanlig blyertspenna ligger i hårdheten på grafiten; skisspennor finns i flera hårdheter (ofta mjukare) för olika skuggning och textur, medan vanliga blyertspennor oftast har en standardhårdhet (hårdare).

Varför har man skisspennor i olika nyanser?

Skisspennor används ofta i flera nyanser för att skapa dimension och liv i skisserna. Med olika nyanser kan man bygga ett djup i färgen, även om det kanske bara är svart-vitt.

Hur mycket kostar skisspennor?

Skisspennor i set kostar mellan 50 och 400kr. Beroende på hur många pennor man får med och varumärke.

Vilket papper ska man använda med skisspennor?

Man bör använda ett akvarellpapper med grov gräng (ytstrukturen), när man ska rita med skisspennor.

Skisspennor test

Hur gjorde vi vårt skisspennor test?

För att göra vårt skisspennor test började vi med att titta i vår egna pennlåda och gå igenom vilka pennor vi tyckte om mest. Vi valde sedan ut en handfull skiss-set från våra favoritmärken och läste på mer ingående om de. Med hjälp av kunders recensioner och tillverkarnas egna beskrivningar om pennorna skrev vi våra egna recensioner om pennorna.

Källor